Ubuntu og alt med Linux

Hvordan starter jeg en CD/DVD eller USB-enhed med Ubuntu, Lubuntu Kubuntu eller Ultimate Boot CD

Når du har et Opstarts/Boot medie

Det er sådan at man bare kan prøve, virker det ikke, så kan man slukke og prøve igen. Så normalt skal man lige bruge lidt tid for at finde ud af hvordan ens PCér kan gøre dette, og så husker man det til evt næste gang.

 Lenovo Boot Menu USB

Lubuntu i stedet for Windows og Ubuntu

Lubuntu er nok den version af linux, som kræver mindst af din Computer. Så har du en gammel Computer, så er Lubuntu nok noget for dig. Også på dansk

Den kan ret meget, og med det siger jeg, at den kan alt det de andre kan, måske er den ikke så køn at se på, men det er jo også bare et styresystem til din Computer, så det skal den vel heller ikke være.

Du kan også personliggøre din Computer, ved at skifte baggrund, tryk på et tomt sted på dit skrivebord, og vælg 'baggrundsbillede' Og så er resten selv forklarende.

lubuntu skrivebord

Kubuntu, Ubuntu i stedet for Windows

Kubuntu er i stærk familie sammen med Ubuntu, Lubuntu Xubuntu og alle de andre.

Kubuntu er ikke helt så 'lille' og 'let' som Lubuntu, men ser pænere ud, og kan alt hvad de andre Linux versioner kan. Den synes hurtigere end Ubuntu.
Selve skærmen, eller skrivebordet ligner lidt Windows 7, og det gør Lubuntu jo også, dog har Kubuntu indbygget fra start : Libre Office pakken, som indeholder Tekstbehandling, Regneark, Presentations, Tegne, Database, Matematik og flowcharts program, samt noget lækkert at se på...kubuntu skirvebord stifinder software center internet live tv office pakke

Nu har du så startet Ubuntu eller Lubuntu og hvad så

- Har du købt en CD/DVD med Ubuntu, eller en USB-drev i min butik, har du måske flere versioner af Ubuntu, se længere nede. Der er et afsnit om Kubuntu. Og her er der noget direkte til lubuntu.

Det første du kan gøre efter du har Installeret Ubuntu, er at få den til at gå i Netbank. Eller til at afspille film fra DR.DK.

I denne artikkel er der om at få installeret det vigtigste, altså det du måtte få brug for, samt et kortspil, AisleRiot kabale. (indeholder mange kortspil)
ubuntu kortspil mange forskellige

Før musen helt hen i venstre side, så kommer der en menu-linie frem, det ikon med et stort A-i, er Software Centeret, tryk der, og i toppen til højre så kan du søge efter fx ordet 'kabale' tryk på Kabalen, og igen på knappen Installer. Tast koden og lidt efter et programmet installeret. Når du skal spille det, skal du trykke Windowstast (Supertast) og taste 'kabale' og så trykke på kabale. Hvis du igen trykker på rullemenuen Spil, så kan du vælge imellem mange andre kortspil. Se billedet.

Så nu ved du hvordan man installere programmer i Ubuntu, nemt ikke :-)

I dag behøver du bare en browser, så kan du komme i din Netbank, og fx e-boks. der skal ikke installeres noget. Du kan se her, hvad du ellers kan gøre, for at personliggøre din Linux.

Ubuntu - Lubuntu - Xubuntu - Kubuntu nogle små indstillinger

Har du fået din Ubuntu, så er her et par småting, som du måske med fordel lige kan aktivere.

Det første man nok behøver, er at kunne komme ind i banken. Og det kan du allerede nu.

Så kører din Netbank, og herunder også login fra SKAT, med Ubuntu og NEMID.

ubuntu softwarecenter

 

Ubuntu- dansk linux på en live CD- gratis

 Det er en anbefaling at læse HELE denne side, inden du går i gang med Ubuntu. Skriv gerne kommetarer herunder.

Ubuntu er en komplet styresystem, lige som Windows, eller MAX oc (Download her) og så er der en komplet Office pakke med som standard. LibreOffice. Det er ikke en lille demo pakke, det er den hele pakke, og den kan dette UDEN at installere noget som helst.

Ubuntu Live CD, startes ved at tænde computeren, lige meget om du har benyttet Windows eller MAC OS X, og lige efter den er tændt, isættes Ubuntu CDen i CDrom drevet... Når du har startet op med Linux, fx Ubuntu, så kan du se hvad den kan, INDEN du installere. Ubuntu er gratis for ALLE.

Så starter Ubuntu selv op, og man får dette billede, så kan man vælge om man vil prøve LIVE CD´n eller installere...

Lige meget om du vil prøve den, eller installere Ubuntu, er det en god ide at køre LIVE-CD´n UDEN at installere først.

Ubuntu er 100% gratis for alle.

Billede af Ubuntu skrivebord, Åbnet et Regneark, Tekstbehandling, Netbank, Billed fremviser, film og menu systemet til venstre, det er et lille udsnit af hvad Ubuntu kan.

Ubuntu Live Dansk med en del programmer åbne

 

Nyhedsbrev - Du kan lære noget, helt gratis

Nyhedsbreve kommer ud ca 10 til 15 stykker årligt. Jeg sørger for at skrive det nede på jorden, så man kan forstå det. Jeg er også sikker på at du kan fortælle om de nyheder, til venner og bekendte, over kaffen.
Jeg er enig med Privatlivspolitik
-->