Hvidvaskning af penge, nigeriabreve, identitets tyveri

Det kan se så lyst og nemt ud, at få del i en stor bunke penge, næsten uden at lave noget, og det er det da også, det er for godt til at være sandt...

Jeg har efterhånden fået en del mails, hvori der står at hvis jeg hjælper lidt til, på den måde at jeg skal indsætte fx 20.000kr i en bank i Nigeria, så vil jeg få $400.000 ud igen, efter en uge...

Det er jo nemt, hvis det bare var rigtigt, hvis man når at sende dem de penge, så er der lige en told, som også skal betales, fx 25.000kr, og ud fra de $400.000 er det jo stadig givet godt ud, så man betaler lige de penge, og lidt efter får man at vide at man skal tage derned, fordi banken tror ikke på at du eksistere, og du skal tage derned med ca 70.000kr, og så får du de stempler og en konto du kan hæve de $400.000...

Herunder er et eksempel på sådan et af de breve, som i øvrigt er stavet dårligt, men de bliver også bedre og bedre, de flotteste oversættelser er allerede kommet, og ser meget rigtige ud...

HVIS du virkelig tør taget derned for at tage del i de penge der er stillet dig i udsigt, så er jeg ked af at sige det, for det alt sammen er svindel.

Der er kun et at gøre, at gå til politiet, og forelægge dem hele sagen, jeg tror ikke du får ret mange penge igen, selv om de, for eksempel i Nigeria har et godt Politi lige netop mod disse breve, så det kan være du kan få dem fængslet.

Se mere hvad den danske Wikipedia fortæller om Hvidvaskning, http://da.wikipedia.org/wiki/Hvidvaskning

muldyr. Kaldens den form for hjælp, banditterne skal ha, til at vaske deres penge rene.

Den slags breve, er ikke så langt fra identitets tyveri, hvor banditter prøver at lokke så meget information ud af dig, således at de faktisk kan udgive sig for dig, og derfra låne penge, bestille olie, bestille kreditkort, stjæle dine penge, og værre endnu, og det er det at få at vide at en anden du ikke kender, udgiver sig for at være dig, uden at du kan gøre noget som helst ved det, det er det mest groteske.

Der findes nogle danske eksempler på, hvorledes de er blevet opkrævet nogle penge, på noget de aldrig har bestildt, eller fået, og de har måtte betale hvad de kunne, og de de ikke har kunne betale, har de måtte låne for at kunne betale tilbage, og så er de selvfølgelig blevet stemplet i alle ender og kantersom "dårlige betalere" og sådan en tittel er ikke nem at komme af med.

Politiet har flere af de sager, som stadig er åbent, da de er meget svære at optravle.

Politiet skal rundt og bede om overvårnings materiale, og så se om de kan fange nogle på et billede, de så kan gå efter.

Hvor nem er du til at skaffe identitets materiale på... hvis man roder i din fysiske skraldespand, finder man så betalte regninger, CPR nummer, bank udskrifter, kærestens fulde navn, eller... er det noget du er påpasselig med... for det bør du absolut være.

Tag en lille "Identitets tyveri test" - den er godt nok på svensk, men den er absolut rigtig god.

Har du noget du mener jeg kunne tilføje, eller andet ting om identitets tyveri, så lad høre fra dig.

Der er ikke rigtigt noget antivirus program, som kan stoppe for den slags svindel, Phishing er det eneste de stopper

Her er en youtube video om Identitets tyveri, dansk.
Borger.dk info om Identits Tyveri.
Og keder din familie og dig jer en eften, så se denne film, sjov men absolut ikke sjovt for den det går ud over.

Skulle du have noget at spørge om, så hører jeg gerne om det. Ellers skriv i det i kommentar felteren herunder.

statistik 08.02.2016 - 2857 -

Nyhedsbrev - Du kan lære noget, helt gratis

Nyhedsbreve kommer ud ca 10 til 15 stykker årligt. Jeg sørger for at skrive det nede på jorden, så man kan forstå det. Jeg er også sikker på at du kan fortælle om de nyheder, til venner og bekendte, over kaffen.
Jeg er enig med Privatlivspolitik
-->