Phishing - betyder falsk hjemmeside

Phishing er for det meste en mail du modtager, hvor indholdet ligner noget du kender, for eksempel mail fra din bank, hvor logoet i toppen af hjemmesiden, ser ud fuldstændigt som den plejer, og selv edb nørder har svært ved at se forskel, så hvorfor skulle du kunne...

Her er en lille phishing test, se om du falder igennem, bare en gang :-)

Her er en mail, godt nok på engelsk, men den kunne godt være på dansk, de beder dig om at trykke på linket og svare på en række spørgsmål, og de spørgsmål er næste de samme hver gang, det er som regel dine bank oplysninger, kortnumre, fulde navn, adresse og hvad de nu kan lokke ud af dig.

Phishing - lokke dig til en falsk hjemmeside

Phishing - lokke dig til en falsk hjemmeside

Som du kan se på billedet her, ser den internet adresse rigtig ud, men hvis du holder musen over linket, popper der den rigtige internet adresse op, og den er helt forskellig fra den synlige...

Og her er en herunder, på så godt dansk at alle ville falde i. Det er  en CryptoLocker, som - når hvis man åbner og trykker, vil få ødelagt alle sine dokumenter og billeder.. Fakttisk alt..  Denne her er der desværre blevet trykket på, og det er endt med at alle filerne på flere Computere er blevet krypteret/ubrugelige, indtil man sender fra ca 800kr til flere tusinde, til dem der har lavet denne virus. Se mere om HOAX - og mere om Phishing.

 Phishing med RansomWare Link

Her er endnu en anden, som jeg har fået i juni 2017. Og den ser rigtig nok ud... Bortset fra at jeg ikke kender firmaet, og ikke har noget tilgode...

Phishing uden stavefejl 

Og her en anden, pænt dansk og på en lidt anden måde.

phishing-jeg-tror-dit-navn-er-naevnt-paa-denne-side.jpg

phishing

Hvad skal de banditter så nu ??

De skal bruge alt dette, for det meste til salg, så sælger de dine oplysninger for mellem $0,60 og helt op til $10,00.

Det gør de gerne i bundter af 10 og op til flere hundrede konti, og identiteter, og så er det ikke deres problem mere, de har gjort hvad de skal gøre.

Hvis man er ude for at ens bankkonto enten er blevet mindre, eller er helt tømt, skal man kontakte sin bank og få spæret alle sine plastikkort.

Det kan ske at når man besøger sådan en falsk /Phishing hjemmeside, så får man måske også anbefalet at opdatere sin computer, ved at hente og installere et lille program, og dette program har INTET med sikkerhed at gøre, tværtimod, den installere så et program, en virus, som for eksempel sender alt hvad du laver, til en computer på internettet, og dine private breve og mails, dokumenter, billeder regneark og hvad du ellers har liggende på din computer, uden at du aner det, og du kan ikke se det noget sted.

En komplet sikkerhedspakke, fra F-Secure sikrer dig mod disse falske hjemmesider, et almindeligt antivirus program gør ikke, der skal noget mere til.

Det er ikke kun din bank der er udsat for falske mails, sendt ud i deres navn, med deres logo og flotte tilter, det er også Nets, den blå Avis, PayPal har også stået for skud, op til flere gange, og nogle gange med en rimelig dansk tekst...

Og der kommer tit en ny til, hvor deres kreativitet er i to, her er det fra TDC der har taget sig for meget beatlt, og ja tak, man vil jo godt ha penge retur, selv om man måske ikke er TDC kunde...

tdc phishing fup og falsk mail

Ja det er nogle gange svært at se om det er fup eller ej, tænk om det kunne være rigtigt inden du trykker på noget link.

Ellers spørg mig, send det videre til mig, og så kan jeg undersøge om det er en phishing mail/fup eller om det er en rigtig mail.

Se mere om hvad F-Secure Internet Sikkerhed kan gøre for dig.

F-Secure beskytter det uerstattelige.

Har lavet en artikkel om den App der kan hjælpe dig til at spotte en svindler, der er billeder og guider, samt konkrete tips og konkrete råd der hjælper dig i dit online liv.

 

Nyhedsbrev - Du kan lære noget, helt gratis

Nyhedsbreve kommer ud ca 10 til 15 stykker årligt. Jeg sørger for at skrive det nede på jorden, så man kan forstå det. Jeg er også sikker på at du kan fortælle om de nyheder, til venner og bekendte, over kaffen.
Jeg er enig med Privatlivspolitik
-->