Password - Udvidet med Password Manager og 2fa - hvad er mfa

Har du fulgt min guide til at få det bedste kodeord, godt så... så hopper vi til trin 2, nemlig 2fa,(mfa Multi Faktor) og trin 3 er Password Manager.

2FA betyder 2 FAktor.
- Som det hedder. Det er at du har noget personligt, dit passord, og noget unikt det er nemlig en 6 cifret kode, som skifter hvert 30 sekund.

Det er enten en SMS med en 6 cifret kode, som skifter for hver gang du beder om en SMS-(OTP One Time Password)

Eller, som det bedste, er en App... Denne App findes der mange af.

Jeg vil her tale om Authy.. Authy er gratis.authy 2 factor authentication icon 150browsere til at surfe med 300 transperent

 

Inde i Authy skal du forbinde med din online konto... Alle de steder på nettet de tilbyder 2fa, og det er altså mange.... fx Instagram, Amazon, SnapChat, Yahoo, Outlook, Gmail, Apple, Twitter, Facebook, O365, SalesForce, Skype, Slack, Youtube, Blizzard, Steam, Netflix og mange flere...

min side om netop 2fa, har jeg link til alverdens sider der tilbyder 2fa, så gør det med det samme. Her er en liste over hvem der understytter 2fa og ikke gør.

Password Manager
Det ene kan ikke stå alene, så her er hvad en Password manager er for en, og hvorfor det er 'Kanon' smart.

Password manager styrer alle dine koder, den opretter også helt unikke koder, på fx 33tegn, både store små bogstaver, tal og specialtegn. Så den kode er så svær som - næsten ubrydelig... Det vil tage en supercomputer flere år at knække sådan en kode... Og det kan vi godt lide.????

Der er 3 Apps som jeg mener er de bedste, og sikrest/nemmest at bruge. Sikrest betyder om de selv (firmaet bag) har adgang til alle dine koder, og det er der ingen af de 3 her der har. Så det er fint.

dashlane logo

1password logo 250

lastpass password manager logo

Jeg fortæller her om Lastpass.

Opret dig på Lastpass, og brug nu en god lang og sikker kode, ikk...

Efter du har oprettet dig, skal du installere en udvidelse til din yndlings browser. En Browser ku måske være en af dem, eller alle 4...
browsere til at surfe med 300 transperent

Den udvidelse henter du automatisk, efter du har logget ind på LastPass, så kommer den selv, og så skal du sige OK/Ja til at ha den udvidelse installeret.

For at være sikker, skal du ind under indstillinger i din Browser, fx:

Mozilla Firefox Tryk på "Burger" menuen (3 streger eller 3 prikker)
Vælg Tilføjelser
Tryk Udvidelser
 
Google Chrome Menu (3 streger eller 3 prikker)
Indstillinger
Udvidelser
 
 Safari Indstillinger (3 streger eller 3 prikker)
Udvidelser
 

 

 - Så er du klar

Går det helt i fisk for dig, så kan du hente en Installer til Lastpass, som gør det hele for dig. Hent den direkte her.

Her under bruger jeg min yndlings Browser, som er Firefox... Og jeg skal nu oprette mig på DPlay.dk, eller en hvilken som helst side på nettet, her skulle jeg selv udfylde min "Gode og sikre kode" men det vil jeg lade LastPass om... Jeg trykker på udvid, og vælger 33 karakterer, og specialtegn, og lader LastPass udfylde... og så ydfylder jeg resten selv - Det kunne LastPass også godt hjælpe mig med, men om dette en anden gang. Skriv i kommentarene hvis du støder på problemer.

BONUSRUNDEN !

Du kan også sætte 2fa på din hjemmeside (hvis du har sådan en) så er det umuligt at komme ind for hackere, så sæt det op med det samme.. Her under er det et login billede fra verdenst mest frie og populære CMS system Joomla.

2fa på dine sider, som du logger ind på. 2fa betyder at du har en 6 cifret kode, som hvert minut skifter, dvs du får en SMS når du skal logge ind. Se fx billedet. Se mere om dette i denne artikel.

2fa joomla

-->