Opdater Din PC - hvordan gør jeg nemmest


Opdater Din PC er meget vigtig, det er dog også en stor mundfuld, for det er hele PCen der skal opdateres.
Dette er min egen version af OpdaterDinPC. - Ikke fordi at det er let alle de ting du skal gøre, men det er blot nødvendigt.
Software opdater
OpdaterDin PC består af flere ting du skal gøre, heldigvis er der programmer til det, så det er ikke så svært, det er blot tidskrævende, men gør det over nogle dage, bare husk at gøre det, så du ikke glemmer det.
Hvis vi nu går ud fra at du har et Antivirus program, så kan du fortsætte her, eller skal du ha et Antivirus program, og det vælger du fra min hovedside.
Den 1. ting du skal gøre er at rense din computer, derfor skal vi ha installeret CCleaner, som jeg har en guide til her.


Når det er gjort kan du gå videre til næste trin.

Afinstaller alle de programmer du ikke bruger mere, eller er i tvivl om hvad det er for nogle.

  • Windows 10
  • Tryk på windows-tasten og tast direkte "programmer"  vælg 'tilføj fjern programmer'.

En anden og meget nemmere metode, er at investere i F-Secure PSB Premium, som gør det hele for dig.

Nu ser du en masse programmer, som er installeret, og jeg gætter på at de ikke siger dig noget, du kan eventuelt bare fjerne de programmer som du selv har installeret, men som du ikke bruger mere.
Hvis du syntes der er rigtig mange, så kan du også prøve at spørge mig, så kan det være jeg kan guide dig lidt frem. Skriv i kommentarfelter herunder, eller kontakt mig her.
Når du er færdig med at afinstallere gamle ubrugte programmer.
Nu har du så lavet denne sundhedstest, og forhåbentlig var den ikke helt dårlig, det er meget svært at få den helt ren, men hvis du syntes du kan leve med den som den er nu, så går det nok alligevel.
Grunden til at der kommer opdateringer til programmer hele tiden, er at der bliver fundet fejl i dem, som gør at programmet kan måske bruges som en mellemstation, til at få kontrol over din computer, derfor er det altid en god ide at enten afinstallere, eller opdater programmerne.


Et lille program, som jeg fortæller om herunder er fra Filehippo, som har lavet et lille program, som scanner din computer for programmer, og så sammenligner den med de nyeste på nettet, og så fortæller den dig hvilke programmer du skal ha opdateret, Programmet er meget nemt at bruge, installer programmet, og den finder de programmer du har på din computer, som ikker er opdateret, og så skal du opdatere dem, eller afinstallere dem, er det for uoverskueligt, så gør det over nogle dage.
Installer programmet ved at hente programmet, og installer det ved at sige næste et par gange, og så er det installeret.
Prøv at starte programmet, fx ved at dobbeltklikke på ikonet, så åbner programmet.

Når du har fjernet de programmer du ikke bruger, så finder den alligevel nogle stykker....
Dit operativ System, om der er Windows, macOS eller Linux, skal også opdateres, og her gøres det via update.microsoft.com/microsoftupdate
Sig JA til alt hvad denne hjemmeside siger, så er du godt på vej... i tvivl, spørg mig :-)


Nu har du så fået ret godt styr på de fleste ting, nu skal vi bare også sørge for at du tager backup af dine vigtige data.

Du kan ha enten en DVD eller en extern harddisk, som du kan tage en sikerhedskopi til. Er det en DVD, skal du følge denne vejledning for at brænde dine vigitge filer og billeder. Så følg denne vejledning.
Jeg benytter her XP Burner, som er et gratis program til at brænde CD eller DVDŕ. Det er vigtigt at huske hvor man har alle sine vigtige data henne, så tager det heller ikke så lang tid at sikkerheds kopiere.

Det er ALT du skal ha med....

Dokumenter, Regneark, billeder fra digital cameraet, MP3 filer som du har købt online, og du ved bedst selv hvad.

Du kan med fordel, hvis du har mange filer, brænde en CD eller DVD for hver type filer, fx en CD skive med dokumenter og regneark, en DVD (eller flere) skiver med billeder.... En for hvert år, eller har du ikke så mange billeder, så måske 3-4 år på hver DVD.
Du kan, når du har kikket lidt på CDBurnerXP, og fundet ud af hvilke filer du skal have taget en backup af, så er det bare med at komme igang.

Her er et par billeder fra NetSikker.Nu kampagnen, som er pillet ned fra It- og Telestyrelsen,It- og Telestyrelsen.

Link til youtube - Netsikker nu Svindel

Link til youtube -Netsikker nu Facebook og indbrud

Link til youtube -Netsikker nu! porno og virus

NetSikker.nu - billede af flash mob

NetSikker.nu billede af Krysters Kartel

netSikker.nu Krysters Kartel

Og det nye er: UpdateMeow - som betyderUpdate now, og det sjove er at det lyder som meow.. som en kat :-)

Og her er der en del billeder, der kommer flere hver måned, som ALLE kan benytte som man vil. Her er et par stykker. Billeder er link til original sitet https://staysafeonline.org/updatemeow/

 update meow

updatemeow

Nyhedsbrev - Du kan lære noget, helt gratis

Nyhedsbreve kommer ud ca 10 til 15 stykker årligt. Jeg sørger for at skrive det nede på jorden, så man kan forstå det. Jeg er også sikker på at du kan fortælle om de nyheder, til venner og bekendte, over kaffen.
Jeg er enig med Privatlivspolitik
-->