PeaZip - download - Installation - Brugen af ZIP Pakke program

Vejledning om pakke programmet PeaZip, virker fint med Windows 10, Windows 7, Windows 8 og 8.1.

At ZIPPE betyder at komprimere noget, hvis man har en eller flere filer, så kan man komprimere dem samlet, til en mindre fil. Denne fil er nemmere at håndtere fordi den fylder mindre, kan sendes over mail, og modtageren kan pakke filen ud, og se filen eller filerne.

peazip-pakkeprogram-gratis0

 

Hvis man nu har en masse strømper, det er lidt uoverskueligt hvis man har fx 15 strømper på ordet, hvis man nu putter dem i en plastpose, og lukker luften ud, så er det meget nemmere at håndtere, sende og måske arkivere på loftet eller i kælderen, eller i vores IT verden, lægge på en CD eller DVD, så man har de filer til en anden gang.

Denne plastpose er selve ZIP-filen i vores vejledning herunder. Den luft tomme plastpose, eller ZIP-Filen kan som sagt indeholde fra 1 til flere tusinde filer, og også indeholde mapper.

PeaZip er gratis for alle til at hente og installere her.

Du kan også hente den her, via Ninite, som er en meget brugervenlig installations portal. Klik og hent, og installer. :-)

Herunder er der en lille installations vejledning, samt en lille opgave.

 

Denne del består af nogle trin, + en ille opgave... print eventuelt disse sider.

Hente ( Downloade ) programmet PeaZip - hvis ikke du allerede har gjort dette.

Installer derefter PeaZip. - MEN husk at fravælge "SpotFlux", "DriverScanner" og andre reklamer !!!! se installations billederne herunder.

PeaZip - pakke program gratis som winzip og winrar peazip som winzip og winrar
 PeaZip pakkeprogram  PeaZip ligesom winzip
 PeaZip pakkeprogram som winrar  PeaZip pakkeprogram som 7zip
PeaZip gratis for alle  PeaZip kanon zip værktøj
 PeaZip  PeaZip instalations vejledning og brugen af zip

Nu har du installeret PeaZip og du er klar til at benytte programmet, enten til at pakke nogle filer, før du sender dem i en email, eller pakker filer ud.

Hente / Downloaded en test-fil til din egen harddisk.

Åben den pakkede fil med PeaZip !

Som alle andre filer, kan der være virus i dem, selv om du kender afsender, så vær varsom med at
pakke ud, og åbne. Denne fil du henter og pakker ud herfra, er der IKKE virus i.

 


Du kan højreklikke her, og vælge "gem distination som" og gemme filen på skrivebordet.

www.avirus.dk/zip/fseasyclean.zip

Find filen ved hjælp Windows Explorer eller "Denne Computer"  og dobbeltklik på filen fseasyclean.zip, PeaZip starter selv.

Her er billedet af PeaZip med den pakkede fil fseasyclean.zip

PeaZip med pakket indhold

Den pakkede fil er opdateret april 2019, og indeholder en opdateret F-Secure Online Scan. Den udpakkede fil, kan scanne din PC om du skulle ha virus. Programmet er gratis for alle.

Tryk på knappen "Extract" (betyder udpak)

Så kan du vælge en mappe til de filer, der er inde i filen fseasyclean.zip ( den luft tomme plastpose )- Læg dem fx i en mappe fra roden af C: således at de kommer ned i en mappe som sådan C:\ONLINESCAN

 PeaZip skal pakke filer ud hvor

Når de er pakket ud og ind i den mappe du har valgt, kan du lukke PeaZip og via "Denne Computer" fremsøge til den mappe du har oprettet med den udpakkede fil.

Denne udpakkede fil, er et værktøj til at scanne for virus. du kan åbne programmet ved at dobbeltklikke på det, og følge vejledningen, dette program er også gratis for alle.

Du kan evt læse mere om F-Secure Antivirus og EasyClean her

Se på billeder herover, hvor meget de filer er pakket, altså komprimeret, lige fra 0% til 90%. - det er meget plads man kan spare. Normalt omkring de 50%.

 

 - Hint.
 - Film filer og MP3 filer er komprimeret i forvejen, og kan normalt ikke komprimeres, dog er der nemmere at ha en fil end fx 30, og så kan man godt pakke dem ned i 1 zip-fil.

Man kan også bare højreklikke på den pakkede fil, og vælge PeaZip og så vælge at pakke den ud i dens eget mappenavn.

En opgave til ! - At pakke nogle filer med PeaZip.


Ekstraopgaven - at pakke nogle filer!
Brug også PeaZip til at pakke filer du sender på mail, så fylder de meget mindre, og din online-tid bliver mindre, både for senderen og modtageren.

Hvis vi nu siger at du skal have 2 filer pakket til en fil, med PeaZip, så starter du fx Windows Stifinder, og når du står på den ene af filerne, så trykker og holder du Ctrl nede, og trykker på fil nr 2, så begge de 2 filer du skal have pakket, er markeret, du slipper Ctrl og nu klikker du på den ene af de markerede filer, og højreklikker på den ene af de markerede filer, og vælger PeaZip og vælger at pakke de filer i en komprimeret fil.

Derefter er det bare at hente det ind i fx email programmet, og så vedhæfte filen. Her kan du også bare højreklikke på filerne du vil pakke, vælge PeaZip og vælge "Zip and mail" :-)

Sådan... nu har du prøvet at arbejde lidt med PeaZip.

Skriv endelig kommentarer herunder.

Statistik 15-02-2011 besøg 1807 , - dssen 22/05/2011  2556 - - 27022013 - 7454 - 09-04-2015 = 12214 -

Nyhedsbrev - Du kan lære noget, helt gratis

Nyhedsbreve kommer ud ca 10 til 15 stykker årligt. Jeg sørger for at skrive det nede på jorden, så man kan forstå det. Jeg er også sikker på at du kan fortælle om de nyheder, til venner og bekendte, over kaffen.
Jeg er enig med Privatlivspolitik
-->