Soloselvstændige og smv sætter fokus på digital sikkerhed

Har nu været ude og fortælle om Din digitale sikkerhed, nogle gange.

De 4 hoved områder der har været, er her:

Om workshoppen

Der er svindlere og hackere alle vegne. Derfor tilbyder Ringsted Erhverv denne workshop om digital sikkerhed for iværksættere, soloselvstændige og mindre virksomheder, der ikke har adgang til digitale sikkerhedseksperter i dagligdagen.
 
Underviser er Chris Kjølbo, der driver virksomheden Avirus.dk i Ringsted. Aftenen består af oplæg fra Chris kombineret med opgaver, du skal igennem. Du skal derfor medbringe din bærbare PC eller en tablet. Sørg for, at der er strøm nok til et par timer.
 
Deltagelse er gratis for erhvervsdrivende i Ringsted Kommune, og undervejs byder vi på lidt at spise og en forfriskning.
 
Aftenens program byder på følgende emner – og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål:


 
1. Sikre passwords og 2-faktor-login
Hvis du er som alle andre, bruger du alt for simple passwords. Og du bruger det samme password for mange steder. Lær hvordan du laver sikre passwords, der er unikke, som du husker og som giver smil på læben, når du taster dem. Vi kommer også omkring, hvordan du bruger 2-faktor-login, og hvordan du kan tjekke om din mailadresse eller dit password er lækket.
 


2. Back up
Hvad betyder det for din forretning, hvis din PC bliver stjålet eller går i stykker? Eller hvis nogen stjæler dine data? Kan andre få adgang til dine filer på din mistede eller stjålne PC? Du får viden om, hvordan du laver back up, og hvordan du kan bruge en løsning i skyen. Vi kigger på forskellen mellem en sikkerhedskopi og en backup.
 
3. Phishing - svindlere
Der er svindlere på nettet alle vegne, der forsøger at snyde dig! For eksempel ved at bruge falske mailadresser og hjemmesider og sende sms’er med det formål, at snyde dig. Du får tips og tricks til, hvordan du spotter en svindler!
 
4. Opdaterede enheder og antivirus
Er dine enheder opdaterede? Og skal man overhovedet have et antivirusprogram? Få styr på opdateringer og antivirus. Og husk, at det ikke kun er din PC, telefon og tablet, der er online! Hvilke enheder har du på dit hjemmenetværk og hvilke har direkte adgang til Internettet? Chris Kjølbo har 28 enheder på sit - og de er opdaterede. Er din hjemmeside i øvrigt fuldt opdateret og med back up? Vi kigger på test af hjemmesider og mail – for en sikkerheds skyld

 


 

Her under er der en samling af de mest populære links og artikler i mit oplæg.

Husk:

  • International bakup dag 31. marts.
  • International Password dag 1. torsdag i maj.

Scan dit eget net, meget sundt for dig selv.
angry ip netscan
https://angryip.org/download/

Se om du har noget udstyr på dit eget net, der ikke bliver opdateret mere:
https://endoflife.date/

Opdater alle dine programmer, eller lad et program gøre det. Her anbefaler jeg F-Secure Sikkerhedspakke PSB, som både holder dig sikker, samt opdatere dine programmer.
https://avirus.dk/antivirus/f-secure-antivirus-pakke/108-antivirus-psb

backup af dine data, mens du arbejder
https://c2.synology.com/en-us/backup/personal/overview

Se mere om NAS, som så betyder at du har ALLE dine data liggende i din egen kælder. Her kan du også tage backup meget nemmere.
https://avirus.dk/din-pc-sikkerhed-mega/din-computersikkerhed/201-lille-server-til-dit-lille-hjemme-netvaerk-en-nas-du-kan-na-alle-steder-fra

Extern hurtig harddisk, så du selv kan lave MANUAL backup af dine filer.
https://www.computersalg.dk/i/5714441/wd-my-passport-wdbpkj0040bbk

Phishing:
Her er der nogle gode firmaer, som har små gratis kurser.
cyberpilot.io/da/
vipre.com
humormodhacking.dk
sikkerklikker.dk

Sikker på nettet med Anders And - unge mennesker skal også ku vide hvad det er de har med at gøre. De kommer til at bruge nettet mere end vi gør.
https://børneulykkesfonden.dk/sikkerhed-pa-nettet-med-anders-and/

Ha styr på dine Passwords samt dine 2fa - Password Crypt - er gratis for private, virker i alle Browsere, og har også 2fa.
pcrypt.com
- HUSK NU DIN KODE!

Er din router overtaget, så din DNS ikke svarer korrekt?
https://www.f-secure.com/dk-da/home/free-tools/router-checker

Skrift din DNS til noget sufter sikkert.

En DNS er den der slår navnet op du vil besøge, fx dr.dk - så bruger din PC en DNS til at finde ud af hvor du skal hente denne hjemmeside. Og de her under, beskytter dig mod skadelige opslag, i DNS.  Kik på deres hjemmeside, for at finde ud af hvilken der passer dig. Jeg selv bruger 9.9.9.9 på alle mine net, og det er også den jeg sætter op hos mine kunder.
Quad9 - 9.9.9.9 -
Cloudflaire 1.1.1.1

Har du noget at spørge om, så hører jeg gerne, så kontakt mig :-)

 

 

Nyhedsbrev - Du kan lære noget, helt gratis

Nyhedsbreve kommer ud ca 10 til 15 stykker årligt. Jeg sørger for at skrive det nede på jorden, så man kan forstå det. Jeg er også sikker på at du kan fortælle om de nyheder, til venner og bekendte, over kaffen.
Jeg er enig med Privatlivspolitik
-->