Hvordan skrotter du bedst og sikkert din gamle Computer - Gratis hjælp.

Hvis INGEN vil ha din gamle Computer, og du ikke selv gider ha den, ELLER den skal sælges HELT TOM, så ...

Men inden da, er der lige et par ting du skal ha gjort.

Den gamle Computer indeholder en del kemikalier, som kan være skadeligt for miljøet. Er det en bærbar, bør man først pille batterietPersonlige papirer ud, og lægge det i batteri kontaineren på genbrugspladsen.
Og ikke mindst dine gamle data, som kan bruges af banditter til Identits Tyveri. Og det er noget skidt at komme ud for. Det kan jeg hjælpe med her.

 

Hvad kan man hive ud af din gamle Computer, af følsomme data - her er et lille overblik :

  • Dokumenter med adresser på familie medlemme.gammel Computer
  • Billeder
  • Billeder med GPS lokaltion (så kan man se hvor og hvornår de er taget)
  • Husholdnings budget
  • Bankudskrifter
  • Bankudskrifter fra familie medlemmer
  • Papirer fra SKAT
  • Password / koder til hjemmesider
  • Fakturaer
  • osv osv osv

Tro mig, der kan være mere end du umidelbart tror.

Du kan gøre 2 ting.

Pille din Harddisk ud, og smide resten ud

Eller du kan overskrive ALLE data mindst 3 gange, så kan ingen med udstyr under 10.000kr genskabe dine data (det er min mening)

Det gør du ved at hente, oprette en boot CD og så opstarte på denne CD, og så bede et program om at WIPE disken. At EIPE betyder overskrive flere gange, og vores tilfælde mindst 3 gange.

Du skal hente ultimateBootCD ultimatebootcd logo lille som er gratis for alle. Der opretter du en CD med denne ISO på, ved hjælp af CDBurner. (se her hvordan du gør dette)
-Alternativt, kan du købe den her.
Derefter sætter du denne UBCD i CD drevet, og starter Computeren. Du skal nu i BIOS og bede den om at starte på CD/DVD og du kan ikke ødelægge så meget i den menu der hedder 'BOOT Menu' så bare prøv dig frem, der skal stå CD / DVD i toppen, således at Computeren starter på CDén i stedet for harddisken.

Når det lykkedes, så skal du vælge med piletasterne...
'Darik´s Boot and Nuke' - Når den er startet, så trykker du med pil op/ned for at vælge den harddisk du skal WIPE, og når du er ud for den, trykker du 'mellemrum' så markere du den, er der flere end 1 harddisk i din Computer ( har du taget alt ud du skal bruge ikke ? )
Dariks Boot And Nuke

Som billedet herover, -tryk Mellemrum, for at vælge harddisken, og tryk så F10.

Så starter den med at overskrive alle data.

Der kan gå fra 30 min til nogle timer, den skal nok sige til, når den er færdig (den bipper)  Du kan også følge med på skærmen.

Når den er færdig, tager du CDén ud, og den kan du bruge en anden gang, igen og igen og igen og igen og... - eller låne ud til naboen.

For at være lidt mere sikker på at alt er væk, kan du prøve at starte Computeren, den skal/må jo ikke kunne starte ?? :-)

Du er nu klar til enten at sælge den, eller køre den på genbrugen.

Her er en vejledning hvis du har en MAC, du kan godt benytte ovenstående, men du kan også geninstallere dit MAC-OS, til videresalg.

 

Nyhedsbrev - Du kan lære noget, helt gratis

Nyhedsbreve kommer ud ca 10 til 15 stykker årligt. Jeg sørger for at skrive det nede på jorden, så man kan forstå det. Jeg er også sikker på at du kan fortælle om de nyheder, til venner og bekendte, over kaffen.
Jeg er enig med Privatlivspolitik
-->